Fysik

Speciel reletivitet

28. oktober 2012 af Alphatek90 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Et rumskib flyver forbi Mars med en hastighed af 0.985c reletiv til planeten. Idet skibet flyver over planeten udsender det et lysglimt, som måles på Mars til at være 70 μs. Spørgsmål: Hvad er varighedheden af lysglimtet målt fra piloten?

 

Jeg tænkte at det har noget med doppler effekten at gøre, og at kilden er i bevægelse mens iagtageren er i hvile, derfor T=T0·(1+w/c) for hvilken w er hastigheden 0.985c, men hvilken af t'erne skulle det så være jeg isolerede for? Eller er det helt forkert fremgangsmetode?

 

Forsøg:

70 μs = T0 · (1 + [0.985 · 3 · 108] / [3 · 108])


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. oktober 2012 af peter lind

Du skal bruge formlen for ændringen af tiden

t = t0/kvrod(1-v2/c2)


Skriv et svar til: Speciel reletivitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.