Matematik
Knob, sømil og fart
18. september 2005 af
peanuts123 (Slettet)
hej..!
Jeg skal lave en opgave til i morgen i matematik..! og jeg kan ikke rigtig finde ud af den, så ville lige søge lidt hjælp herinde..!
En dag, hvor en fiskekutter er på vej ud af havnen hører en skibsdreng at der er en storm på vej, kutterern kan sejle med en fart på 7 knob. stormen vil passere om 2 timer, og det tager 45 min at hale de garnene ind som han er på vej til. der er 5,556 sømil derud. (1,852km=1sømil) kan de nå ud og hente garnene og komme hjem inden stormen kommer..?
nogen som kan hjælpe mig igennem denne opgave? for forstår den simpelhen ikke..!
>Peanuts123..
Jeg skal lave en opgave til i morgen i matematik..! og jeg kan ikke rigtig finde ud af den, så ville lige søge lidt hjælp herinde..!
En dag, hvor en fiskekutter er på vej ud af havnen hører en skibsdreng at der er en storm på vej, kutterern kan sejle med en fart på 7 knob. stormen vil passere om 2 timer, og det tager 45 min at hale de garnene ind som han er på vej til. der er 5,556 sømil derud. (1,852km=1sømil) kan de nå ud og hente garnene og komme hjem inden stormen kommer..?
nogen som kan hjælpe mig igennem denne opgave? for forstår den simpelhen ikke..!
>Peanuts123..
Svar #1
18. september 2005 af fixer (Slettet)
Der er 2 h timer til at sejle ud til garnene, hale dem ind og sejle hjem igen. Hvis ikke de når hjem inden da sker der åbenbart en masse ubehagelige ting.
Der skal altså gælde at
2*(sejltid til garnene)+ 45 min =
hvor jeg med =< mener "mindre end eller lig". Find sejltiden til garnene og se om uligheden er opfyldt.
Der skal altså gælde at
2*(sejltid til garnene)+ 45 min =
hvor jeg med =< mener "mindre end eller lig". Find sejltiden til garnene og se om uligheden er opfyldt.
Skriv et svar til: Knob, sømil og fart
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
