Matematik

Er kg den samme som km^3

28. oktober 2012 af Svend12345 (Slettet)

har siddet og undret mig over om kg den samme som km^3


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2012 af nielsenHTX

hvis densiteten af dit materiale er 1000kg/m3 gælder der at

km3=1012kg


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Nej, det er ikke det samme. kg er enheden for en masse, mens km3 er enheden for et rumfang.


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#1

Det gælder der altså ikke. Det er noget fysisk vås at skrive det sådan.

En terning med sidelængden s = 1km lavet af det nævnte materiale har massen

m = ρ·s3 = 1000kg/m3 · (103m)3 = 1012kg


Svar #4
28. oktober 2012 af Svend12345 (Slettet)

så må km^3 og L være det samme :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

km3 og L er ikke det samme. De er begge enheder for rumfang, men

1km3 = (1000m)3 = (104dm)3 = 1012L


Skriv et svar til: Er kg den samme som km^3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.