Fysik

Aftagende aktivitet

28. oktober 2012 af kidflux (Slettet)

"Man bruger en 137/55 Cs-kilde med aktiviteten 37,0 GBq. Halveringstiden for denne Cs er 30,2 år. Med hvor mange procent aftager aktiviteten i løbet af den 2 timers lange måling?"

Hvilken fremgangasmåde skal jeg bruge?

(man får desuden opgivet to tælletal med og uden blyplade absorption, men kan ikke se de skal bruges her)


Brugbart svar (3)

Svar #1
28. oktober 2012 af peter lind

A = A0*(½)t/t½ hvor t½ er halveringstiden


Svar #2
28. oktober 2012 af kidflux (Slettet)

hvordan skal jeg regne T½ =30,2 ? som år, sekunder eller timer for at dividere med mine 2 timers aktivitet

30,2*365*24*2=529104?

ex. 

A = 3,7*10^10*(½)^(2/529104)

Hvordan får jeg forskellen i procent?


Brugbart svar (4)

Svar #3
28. oktober 2012 af mathon

 

      t/T½     2 h / 30,2 år = 2 h / 264728 h = 7,6·10-6

      (1/2)7,6·10^-6 = 0,999995

      på 2 timer er aktiviteten aftaget

            (1,000000 - 0,999995) = 0,000005 = 0,0005/100 = 0,0005% = 5,0·10-4%


Svar #4
28. oktober 2012 af kidflux (Slettet)

hvad hedder operationen du foretager til sidst?

når jeg regner (1/2)7,6·10^-6 ,så får jeg 0,000000005?


Brugbart svar (2)

Svar #5
28. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Der er tale om opløftning i potens

(1/2)7,6·10-6 = 0,999995


Brugbart svar (2)

Svar #6
28. oktober 2012 af mathon

 

                        det var (1/2)^(7,6EE-6) der skulle tastes


Skriv et svar til: Aftagende aktivitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.