Matematik

Bestem en værdi?

29. oktober 2012 af bobop (Slettet) - Niveau: B-niveau

 

Jeg har fået en opgave som hedder at jeg skal bestemme de værdier for k, der gør at ligningen har netop én løsning:

x2 + (k + 3)x + 4k = 0

 

Jeg må indrømme jeg er helt blank. Jeg aner ikke, hvordan jeg skal gå i gang med denne opgave


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2012 af nielsenHTX

et 2.gradspolynimium har en løsning hvis diskriminanten er 0.


Svar #2
29. oktober 2012 af bobop (Slettet)

Tak for svaret. Betyder det så at jeg skal anvende den formel som hedder   x= -b/2a  ????


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. oktober 2012 af nielsenHTX

#2 nej

i f(x)=ax2+bx+c der er diskriminanten

D=b2-4ac aflæs a,b og c og løs D=0


Svar #4
29. oktober 2012 af bobop (Slettet)

Så langt er jeg med. Men denne ligning ligner ikke nogen jeg før har set.

Jeg vil mene at = 1 , men aner ikke hvad der er b og c?

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. oktober 2012 af nielsenHTX

#4

a=1 , b=k+3 og c=4k

NB! husk parenteser når du skal indsætte i D.


Svar #6
29. oktober 2012 af bobop (Slettet)

d= (k+3)2-4*1*4k ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. oktober 2012 af nielsenHTX

#6 ja,sæt det lig med nul og find k


Svar #8
29. oktober 2012 af bobop (Slettet)

K2 + 32 -4*1*4K = 0

Er det så meningen at man skal ophæve Kpå en eller anden måde?

 


Brugbart svar (0)

Svar #9
29. oktober 2012 af nielsenHTX

#8

(k+3)2-4*1*4k=0 ⇔

k2+9+6k-16k=0 ⇔ osv

opskriv det til formen ax2+bx+c=0 som du ved hvordan man løser.


Skriv et svar til: Bestem en værdi?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.