Fysik

Udregning af energi brugt på cykeltur?

29. oktober 2012 af Hansen26 (Slettet)

 

Hej :) 

 

Jeg har til en prøve fået et spørgsmål, der lyder sådan her:

På en cykeltur på 4 km på flad vej påvirker vindmodstand m.m. cyklisten med en gennemsnitlig kraft på 50N. Hvor meget energi kræver turen?

Jeg kan ikke rigtigt løse den, og jeg føler lidt, at jeg mangler en ting mere for at kunne regne det ud.. Men måske er det bare mig :)

I hvert fald kunne jeg godt tænke mig en løsning på den :)

 

På forhånd tak :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. oktober 2012 af peter lind

Brug at kraft*vej = udført arbejde


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. oktober 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

Generelt

Arbejde          kraft      strækning

   A         =    F      •      s


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. oktober 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

Specifikt

A = 50 N • 4000 m = 200.000 J = 2 • 105 J


Skriv et svar til: Udregning af energi brugt på cykeltur?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.