Matematik
Integrale af funktion med 2 variable
Hej Hvis man skal integrer sin(x+y) mht y. hvad er det så for en regel man ska bruge?
Svar #2
30. oktober 2012 af christian0710 (Slettet)
Okay så dvs vi har sin(k+y) men skal der ikke bruges substitution? Jeg får -cos(x+k) hvis jeg substituere hvor u=k+y du=1dy
Svar #3
30. oktober 2012 af peter lind
Der er ingen grund til al skifte navn på y. Det forvirrer bare. Du glemmer integrationskonstanten
Svar #4
30. oktober 2012 af christian0710 (Slettet)
Okay, opgaven går ud på at finde iterated integrale af sin(x+y)dydx, (dvs dobbeltintegrale) i intervallet [0-pi] så nu har jeg integreret første del, og går så udfra at der ikke skal integrationskonstant på? Men hvis jeg integreer næste del -cos(x+k) mht. x i intervallet [0-pi] så får jeg nul. Er det korrekt?
Svar #5
30. oktober 2012 af christian0710 (Slettet)
Der bruger jeg også substitution og får -sin(pi+pi) = 0
Svar #7
30. oktober 2012 af christian0710 (Slettet)
Hvis vi holder x konstant og integrerer mht y i intevallet [0,pi] så får vi -cos (x+pi/2) hvis vi så integrerr mht y, i samme inerval burde vi så ikke få -sin(pi/2+pi/2) = 0?
Svar #9
30. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)
#8
Jeg formoder, at det drejer sig om at beregne integralet
0∫π 0∫π sin(x+y) dy dx .
Det beregnes indefra og ud
0∫π 0∫π sin(x+y) dy dx = 0∫π [-cos(x+y)]π0 dx
= 0∫π (cos(x) - cos(x+π)) dx
= 0∫π (cos(x) + cos(x)) dx
= 0∫π 2·cos(x) dx
= 2·[sin(x)]π0
= 2·(sin(π) - sin(0))
= 0
Svar #10
30. oktober 2012 af christian0710 (Slettet)
Tak for svaret. kan let overskue og følge dine trin. lavede en lille skrivefejl da det var pi/2 og ikke pi men fik arealet til 2.
Svar #11
30. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)
#10
Hvis begge grænser går til π/2 i stedet for π fås så
0∫π/2 0∫π/2 sin(x+y) dy dx = 0∫π/2 [-cos(x+y)]π/20 dx
= 0∫π/2 (cos(x) - cos(x+π/2)) dx
= 0∫π/2 (cos(x) - sin(-x)) dx
= 0∫π/2 (cos(x) + sin(x)) dx
= [sin(x) - cos(x)]π/20
= 1 - (-1)
= 2
Skriv et svar til: Integrale af funktion med 2 variable
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
