Matematik

3 Opgaver

18. september 2005 af Freud (Slettet)
Hej...

Er der ngole der gider at hjælpe mig med følgende reducer opgaver?

1) x^3 * (x*y^2) * 2x * x^-4

Mit bud = x^3 * 2x^2 * 2xy * x^-4
= 4xy * x^-12

***********************************

Denne her fatter jeg hat af, jeg ved ikke om det bare er mig eller om der mangler nogle tegn....

2) x^3y^2 (x-y)^2
_____________________

xy^2 (x-y)

**********************************

3) 3^V 0,5 * ( 1 + (3/2))
________________________ - 2

(1/8)

Det der 3^V betyder at der er et kvadratro og at det er opløftet eller hvad man nu siger i 3... Håber i forstår det...

Simon

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

Ad 1)

x^3 * (x*y^2) * 2x * x^-4
= x^3*(x*y^2)*2x*x^(-4)
= 2*x*y^2.


Ad 2)

Det er en kryptisk notation, men jeg antager, at der er tale om udtrykket

[x^3y^2 (x-y)^2]/[xy^2 (x-y)]
= [x^3*y^2*(x-y)^2]/[x*y^2*(x-y)]
= x^2*(x-y).


Ad 3)

Jeg forstår ikke hvad du mener med "Det der 3^V betyder at der er et kvadratro og at det er opløftet eller hvad man nu siger i 3".

Svar #2
19. september 2005 af Freud (Slettet)

#1) For det første TAK FOR HJÆLPEN...

Jeg har et enkelt spørgsmål og det er hvordan kan du "tillade" dig at sætte det gange tegt i ad)2 når der ikke er et...

ad 3) Det du ikke forstår er helt enkelt den 3. rod af det der stykke... er der noget der klinger nu????

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2005 af fixer (Slettet)

#2 Multiplikationstegn mellem symboler undlades oftes idet det er underforstået. Men da ASCII-karaktersættet, der anvendes her i foraet, ikke er særligt matematikvenligt skriver man ofte symbolet '*' på steder hvor der er mulighed for misforståelse.

Svar #4
19. september 2005 af Freud (Slettet)

ER DER IKKE NOK NOGLE DER GIDER AT HJÆLPE MIG MED DEN SIDSTE OPGAVE?

PLEASE...

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. september 2005 af Waterhouse (Slettet)

Joh, hvis du skriver den pænere op. Skriv evt. 3-rod som ^(1/3).

Svar #6
19. september 2005 af Freud (Slettet)

Okai her kommer den i en pænere udgave:

^(1/3) 0,5 * (1 + (3/2)) - 2
______________________________

(1/8)

Håber du er tilfreds, kan ikke gøre det bedre...

Freud

Brugbart svar (0)

Svar #7
19. september 2005 af Waterhouse (Slettet)

Øh. At tage tredjeroden betyder at opløfte til 1/3, så hvis du f.eks. har 3rod(x^2+3) skriver du blot (x^2+3)^(1/3).

Brugbart svar (0)

Svar #8
19. september 2005 af Duffy

3) 3^V 0,5 * ( 1 + (3/2))
________________________ - 2

(1/8)



Er det sådan det skal forstås??


(0.5 * ( 1 + 3/2))^(1/3)/ (1/8) - 2 =


6.617738760



Duffy



Svar #9
19. september 2005 af Freud (Slettet)

#7) det skulle jo være fabelagtigt :D

Brugbart svar (0)

Svar #10
19. september 2005 af Waterhouse (Slettet)

Alternativt skriver du 3rod(x^5+x^4+x^3), det vigtige er bare at vi ved hvad der står under rodden.

Svar #11
19. september 2005 af Freud (Slettet)

Under roden står der følgende:

0,5 * (1+ 3/2)
________________ -2

(1/8)

Svar #12
19. september 2005 af Freud (Slettet)

Jeg har fået nogle kopier, i kan evt. kigge i den nye matematik bog ved navn:

Vejen til Matematik AB1

Det er opgave 11-b

Svar #13
19. september 2005 af Freud (Slettet)

#8) Den tredje rod du har uddraget er det af hele molevitten?
For det er af hele molevittet du skal uddrage den 3. rod...

håber du forstår...
Freud

Brugbart svar (0)

Svar #14
19. september 2005 af Epsilon (Slettet)

Jeg hælder umiddelbart mest til Duffys forslag i #8:

(1/2*(1 + 3/2))^(1/3) / (1/8) - 2

Tæller: (1/2*(1 + 3/2))^(1/3)
Nævner: 1/8

og fra brøken ønskes 2 subtraheret.

Men spørgeren må vist snart oppe sig, hvis vi skal have en afgørelse.

//Epsilon

Brugbart svar (0)

Svar #15
19. september 2005 af Epsilon (Slettet)

#13:
Mener du nu pludselig

[1/2*(1 + 3/2))/(1/8) - 2]^(1/3)

eller hvad?

//Epsilon

Svar #16
19. september 2005 af Freud (Slettet)

Jeg mener:


0,5 * (1+1,5)
_______________ -2

(1/8)

Og den 3. rod skal udregnes for det hele...

Brugbart svar (0)

Svar #17
19. september 2005 af Waterhouse (Slettet)

Så bliver svaret 2.

Prøv selv at regne efter, du kender regnehierakiet, og du ved sikkert også hvordan man tager tredjerødder af kubiktal.

Brugbart svar (0)

Svar #18
19. september 2005 af Epsilon (Slettet)

#16:
Det er præcis det samme, som jeg skriver i #15. Nuvel, så fandt vi da i det mindste ud af, hvad udgangspunktet er, og det vel at mærke efter 'blot' 16 indlæg. Det går sat'me godt! :-)

Prøv at reducere det 'indre' udtryk;

1/2*(1 + 3/2))/(1/8) - 2

og uddrag dernæst tredjeroden af det.

//Epsilon

Svar #19
19. september 2005 af Freud (Slettet)

Jeg tror jeg ser på det imorgen, jeg er vist LID FOR TRÆT til at forstå bare det simpleste...

Freud

Brugbart svar (0)

Svar #20
19. september 2005 af Duffy

Dvs ?

[1/2*(1 + 3/2))/(1/8) - 2]^(1/3)

8^(1/3) = 2


Duffy

Forrige 1 2 Næste

Der er 31 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.