Matematik

Forstå en ligning

30. oktober 2012 af sweede (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg har fået en ligning, som er lavet. I denne ligning skal jeg blot forklare/forstå de forskellige overgange, men jeg sidder fast i en. Håber nogen kan hjælpe :)

x(300-x*π/2) + π(x/2)2⇔ 300x- π/4 x2

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2012 af SuneChr

Du skal nok hellere benytte = og ikke ⇔

Reducér og se, om der ikke dukker en 2.gr. ligning op.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. oktober 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

x • ( 300- x • (π/2) ) + π • (x/2)2 = 300 • x - (π/4) • x2


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. oktober 2012 af hbhans (Slettet)

Hvis man ganger ud får man: 300x - x2(π/2) + x2(π/4) = 300x - x2(π/4)

Trækker vi sammen fås: 300x - 300x - x2(π/2) + 2x2(π/4) = 0

der kan reduceres til: 0 = 0

 


Svar #4
30. oktober 2012 af sweede (Slettet)

Jeg er godt med på, at jeg skal reducére, og der skulle også have stået: A(x)=x(300-x*π/2) + π(x/2)2⇔ A(x)= 300x- π/4 x2. Min fejl.. Men jeg er godt klar over, at der dukker en 2.gradsligning op, og det er også den der dukker op: A(x) 300x- π/4 x2. Men mit spørgsmål lyder, om der er nogen der kan forklare mig, hvorledes A(x)=x(300-x*π/2) + π(x/2)bliver til A(x)= 300x- π/4 x:)

 

Håber ikke min formulering var for indviklet :) 


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. november 2012 af hbhans (Slettet)

A(x) = x(300 -x*π/2) + π(x/2)2 = 300x - x2(π/2) + x2(π/4) = 300x - [π/2 - π/4]x2 = 300x - π/4*x2  QED


Skriv et svar til: Forstå en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.