Matematik
hjælpe til opgave: glas 4-6
Hej folkens.
Sidder med 3 opgaver som jeg virkelig ikke kan komme videre med, så kunne rigtig godt tænke mig at få lidt hjælp så jeg kan overkomme disse 3 opgaver. Jeg har altid haft lidt svært ved at forstå disse typer opgaver i matematik så kunne godt tænke mig - hvis nogle gad sig forklare hvad de gør, så jeg selv kan løse dem i fremtiden. Har dog nemmest ved at forstå det, hvis jeg kan se hvad I har gjort for atkomme frem til løsningen.
//Kalle
Svar #1
30. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)
Glas 4
Der skal gælde g(0) = f(0) og g'(0) = f '(0) . Det giver to ligninger til bestemmelse af a og b i funktionen g(x) .
Benyt udtrykket for rumfang af et omdrejningslegeme, der fremkommer ved at dreje grafen for funktionen h(x) 360º omkring x-aksen.
Glas 5
Opstil funktionsforskriften for cirkelbuens periferi og drej denne 360º omkring x-aksen.
Svar #2
31. oktober 2012 af Krabasken (Slettet)
Glas 6
Læg figuren ned. Derved fås
g1(x) = kvdr(x) og g2(x) = kvdr(x-1)
Glassets højde kaldes h
Indre volumen = (pi) * Int((0-h)(kvdr(1-x)^2) (dx)) = (pi) * Int((0-h)((1-x)(dx)) = 66 ml
(pi)/2 * h * (h-2) = 66
h^2 - 2h - 66/(pi) = 0
h = kvdr(132/(pi)) + 1 ( = 7,55873)
--------------------------------------
Glas-volumen = (pi) * (Int((0-h)(g1-g2)dx) = (pi)/66 * (kvdr(133(pi)) - 1) (= 3,62635 cm^3
2230 kg/m^3 = 2,230 g/cm^3
3,62635 * 2,230 =
8,09 gram
;-)
Svar #3
31. oktober 2012 af peterolsen123 (Slettet)
#1-3 sidder med samme problem.
#1 kan du ikke fortælle lidt mere, for kan ikke komme videre.
#2 hvad er " lnt " det har vi da ikke lært eller har vi?
Og hvordan får du det til 66ml?
og til sidst ganger du med 2,230 hvor får du det fra?
Svar #4
31. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)
#3
#2 benyttede den oplagte forkortelse "Int" i stedet for at skrive et integraltegn ∫ .
I opg 4 skal der gælde f(0) = g(0) og f '(0) = g'(0) , hvor f(x) = 2 + (1/2)sin(x) , og g(x) = √(ax + b) , dvs man får de to ligninger
2 = √b , og
(1/2) = a / (2√b) ,
dvs b = 4, a = 2 .
Man finder da rumfanget af hele glasset som
V = π·-2∫2π (h(x))2 dx = π·-2∫0 (g(x))2 dx + π·0∫2π (f(x))2 dx ,
idet ligningen g(x) = 0 har løsningen ax + b = 0 , dvs x = -b/a = -2 .
Skriv et svar til: hjælpe til opgave: glas 4-6
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
