Matematik

Ligninger med brøker - how to??

31. oktober 2012 af snoevs (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har virkelig brug for hjælp til min mat-afl, mon der er nogen af jer der kan hjælpe mig?

OBS: / er brøkstreg

 

(6x+2)/3 + 4/3 = 2x+1+(x+1)/6

(12x+4)/6 + 8/6 = 2x+1+(x+1)/6

(12x+4)/6 - (x+1)/6 + 8/6 =2x+1+ (x+1)/6-(x+1)/6

11x/6 + 12/6 = 2x-1

 

Er dette rigtigt, er jeg på rette spor? Og hvad er næste step??

På forhånd tusind tak!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det er ikke helt korrekt, for du har glemt at trække 1/6 fra, da du flyttede (x+1)/6 til venstre side.

Det nemmeste er at gange med brøkernes fællesnævner 6 på hver side:

(6x+2)·2 + 4·2 = (2x+1)·6 + x+1

og så gange ud og reducere.


Svar #2
31. oktober 2012 af snoevs (Slettet)

TAK for hurtigt svar!Altså så den kommer til at hedde

11x/6 + 11/6 = 2x-1

Hvad gør jeg herfra?

 

Det du siger, er at jeg helt i starten skal gange med 6?? Istedet for 2? Jeg tror ikke jeg helt forstår det? 

 

 


Svar #3
31. oktober 2012 af snoevs (Slettet)

Så den hedder

(12x+4) + 8 = 13x+7

 

Hvad med nævnerne??


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Nævnerne forsvinder jo, når man ganger med fællesnævneren . Når man har 3.-dele der ganges med 6, ender man i stedet med at gange med 2.


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det bliver vist

11x/6 + 11/6 = 2x+1


Svar #6
31. oktober 2012 af snoevs (Slettet)

Okay.. Nu tror jeg at jeg har fattet det! Men tjek lige at dette er rigtigt!

 

(6x+2)/3 + 4/3 = 2x+1+(x+1)/6

(6x+2)*2 + 4*2 = (2x+1)*6 + x + 1

12x + 4+8 = 12x +6 +x +1

12x+12= 13x + 7

13x-12x =12-7

x = 5

 

Rigtigt? 


Skriv et svar til: Ligninger med brøker - how to??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.