Fysik

kig

01. november 2012 af LW09 (Slettet)

Den radioaktive isotop 13Cs  henfalder ved betaminus-henfald med en halveringstid på 30,1 år. Vi forestiller os at vi
                                           55
har en portion cæsium på 12 gram.

a) beregn henfaldskonstanten

hvordan løser jeg denne ogpave


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. november 2012 af mathon

 

                         T½ = ln(2) / k

                         k = ln(2) / T½

                         k = ln(2) / (30,1 år) = ln(2) / (9,49863·108 s) = 7,29733·10-10 s-1


Skriv et svar til: kig

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.