Matematik

Geogebra og lineære funktioner y=ax+b ??

01. november 2012 af Melinda24 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Beregn ved hjælp af Geogebra a og b for de lineære funktioner y=ax+b, hvor grafen går gennem punkterne:
(2,4) og (4,6)
(0,-1) og (5,4)
(-2,-2) og (4,10)
(2,7) og (5,10)
(-2,7) og (5,-10)
(-3,5) og (-4,12)
(1001,3765) og (1003, 3761)

Dette er min opgave, men har virkelig svært ved den. Er der nogle som kunne være rigtig rare og hjælpe mig ?? :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Sæt koordinaterne ind i formlerne for a og b i den lineære forskrift ud fra to punkter.

a = (y2 - y1) / (x2 - x1) ,

b = y1 - a·x1


Svar #2
01. november 2012 af Melinda24 (Slettet)

dvs at den første er Y=2,4x + 4,6 ?

er helt væk i det sidste du skrev, hvad er det til ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det drejer sig om at finde konstanterne a og b i den lineære forskrift y = ax + b , når man kender to punkter på den rette linien. De to punkters koordinater kaldes (x1 ; y1) og (x2 ; y2) , og a og b kan findes ved at indsætte i de to udtryk i #1.

For den første linie er  (x1 ; y1) = (2 ; 4) og  (x2 ; y2) = (4 ; 6) , hvorfor

a = (6-4) / (4-2) = 1 , og

b = 4 - 1·2 = 2

I hver opgave er der givet to koordinatsæt. Kommaet imellem tallene er ikke et decimalkomma, men et skilletegn mellem x-koordinaten og y-koordinaten. Det bliver mere klart, hvis man som her ovenfor bruger ; som skilletegnet.

Har du overvejet at læse om det i din bog?


Svar #4
01. november 2012 af Melinda24 (Slettet)

okaaay mange tak for det, tror jeg er ved at have fat i det !

 

a) En graf går igennem (1,5) og (2,7). Tegn grafen.
b) Ligningen for den rette linje er på formen y = ax + b – hvad er a og b for netop denne graf?

 

ved den opgave skal jeg så også bruge formlen (x1 ; y1) og (x2 ; y2) ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, man kan benytte de samme formler for a og b som anført i #1.


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. november 2012 af mette48 (Slettet)

HOV!

Beregn ved hjælp af Geogebra a og b for de lineære funktioner y=ax+b, hvor grafen går gennem punkterne:

Andersen du glemte at bruge programmet.

Vælg firkant nr 3 fra venstre der viser  2 punkter og den rette linie

klik på det første punkt her (2,4)

flyt billedet med "krydspilen" yderst til højre, så du kan klikke på (4,6)

derefter står liniens ligning nederst i det store felt til venstre   x-y=-2 der kan omskrives til

y=x+2 ved at lægge y+2 til på begge sider af lighedstegnet


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. november 2012 af mette48 (Slettet)

Husk at du kan formindske og flytte koordinatsystemet med knappen yderst til hølre (klik på den lille pil)


Skriv et svar til: Geogebra og lineære funktioner y=ax+b ??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.