Kemi

Lys

02. november 2012 af AFG-Z (Slettet)

Hej kan du give mig en hjælpene hånd med denne opgave så du virkelig flink :)

Hvor mange fotoner med bølgelængden 660 nm skal absorberes for at smelte 500 gram is? Hvor mange vandmolekyler ”omdannes” i gennemsnit fra is til vand per foton? (Hint: Det kræver 334 J at smelte 1 g is til vand).

Jeg har fundet hvor mange fotoner og det giver :

Efoton=h*(c/lambda)=3.012*10^-19J

Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre mere :(

På forhpnd tak :


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. november 2012 af mathon

                      Du har beregnet én fotons energi
                      og ikke antallet af fotoner.

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. november 2012 af mathon

                           Efoton = 3,00977·10-16 J

           antal vandmolekyler i 1 g is

                           N = (1 g) / (18,015 g/mol) · (6,02214·1023 mol-1) = 3,34285·1022

          1 foton smelter
                           ((3,00977·10-16 J) / (334 J)) · (3,34285·1022 molekyler) = 30 molekyler


Svar #3
02. november 2012 af AFG-Z (Slettet)

Den sidste udregning hvilke formel bruger du der ? :)


Svar #4
02. november 2012 af AFG-Z (Slettet)

Okay jeg forstår nu det ikke en formel :)

Men bruder jeg ikke skriver i den første det her:

antal vandmolekyler i 1 g is

                           N = (500g) / (18,015 g/mol) · (6,02214·1023 mol-1) 


Brugbart svar (1)

Svar #5
02. november 2012 af mathon

     Nej


Brugbart svar (1)

Svar #6
02. november 2012 af mathon

Sorry

Jo første del
                    antal fotoner til af smelte 500 g is

                                N = ((500 g)·(334 J/g)) / (3,00977·10-16 J/foton) = 5,5486· 1020 fotoner                  
                     


Svar #7
02. november 2012 af AFG-Z (Slettet)

Og den anden del må så være :

antal vandmolekyler i 1 g is

                           N = (1 g) / (18,015 g/mol) · (6,02214·1023 mol-1) = 3,34285·1022

          1 foton smelter
                           ((3,00977·10-16 J) / (334 J)) · (3,34285·1022 molekyler) = 30 molekyler

Passer dette?


Svar #8
02. november 2012 af AFG-Z (Slettet)

Det udregning i #6 passer jo slet ikke? eller er det bare mig, som ikke forstår det?? :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. maj 2015 af Searchmath (Slettet)

#2: Hvordan kom du frem til Efoton? For hvilken værdi af lambda? :)


Brugbart svar (0)

Svar #10
23. maj 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

En fotons energi kan beregnes med

Efoton = h*f

h: Plancks konstant

f: Fotonens frekvens

Hvis man har givet fotonens bølgelængde i stedet for frekvensen, kan man finde frekvensen vha.

f = c/λ

c: Lysets hastighed

λ: Fotonens bølgelængde


Brugbart svar (0)

Svar #11
24. maj 2015 af Searchmath (Slettet)

#10

Jeg forstår stadig ikke helt præcis, hvad det er for nogle tal han sætter ind? :(


Brugbart svar (0)

Svar #12
24. maj 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Efoton = 6,626*10-34 J*s * 3,00*108 m/s / 660*10-9 m = 3,012*10-19 J


Skriv et svar til: Lys

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.