Matematik

funktioner

04. november 2012 af solsorten1 (Slettet)

hvordan kan man vise ud fra tegningen at parablen kan beskrives ved ligningen f(x) = -0,038x^2 + 0,176x + 5

Vedhæftet fil: opgave 2.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2012 af peter lind

f(x)= ax2+bx+x

Du kender f(0), f'(0) og f(9) Det giver 3 ligninger til bestemmelse af a,  bog c


Svar #2
04. november 2012 af solsorten1 (Slettet)

når f(x) = 0 får jeg at x = -9,38 & x = 14,01

når f'(x) = 0 får jeg at x = 2,31

når f(x) = 9 får jeg at x = 3,5 

Hvad skal jeg så gøre for at bestemme a?

 

der står ikke noget om det i mine bøger fra HTX MAT A, B, C

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. november 2012 af peter lind

Hvor får du de mærkelige tal fra ?

f(0) = 5

f'(0) = den hældning, du fandt i første spørgsmål


Svar #4
04. november 2012 af solsorten1 (Slettet)

jeg kan ikke finde ud af hvordan man beregner hældningen, men hvordan beregner jeg så a


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. november 2012 af peter lind

hældningen = tan(A)

a finder du af kendskabet til f(9)


Svar #6
04. november 2012 af solsorten1 (Slettet)

f(9) = 3,5

jeg ved stadig ikke hvordan jeg skal bstemme hældningen. hvilket tal skal man tage tan til?


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. november 2012 af peter lind

10º


Skriv et svar til: funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.