Matematik

Funktioner

04. november 2012 af uddipigen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :)

Har lidt bøvl med en opgave om funktioner. Opgaven lyder således:

f(x)=2(x+3)(x2-4x+5)

Vis at f har netop ét nulpunkt.

Ved at jeg skal bruge nulreglen samt faktorisering, men hvordan er jeg usikker på! :/

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2012 af peter lind

Du har en funktion af formen p(x)/q(x), hvor p og q er polynomier. Den kan kun blive 0 for de værdier af x som gør at p(x) = 0 og q(x)≠0


Svar #2
04. november 2012 af uddipigen (Slettet)

Tak, for svaret! Må jeg bede dig om at uddybe svaret? Er ikke helt så dygtig til matematik, men gør mit bedste. Ville du starte med at reducere og gange ind i paranteserne og  dernæst faktorisere?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. november 2012 af peter lind

Det vil være dumt at gøre som du foreslår.  Du skal finde x så p(x) =0


Svar #4
04. november 2012 af uddipigen (Slettet)

Okay, det er jeg med på - men hvordan vil du vise at funktionen kun har et nulpunkt. Min lærer lægger står fokus på at vi har udregninger med, der viser forståelsen - men er stadig ikke sikker på at jeg forstår hvad jeg skal gøre :(

 

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. november 2012 af peter lind

Når du løser ligningen p(x) = 0 får du automatisk samtlige mulige løsninger


Svar #6
04. november 2012 af uddipigen (Slettet)

Så jeg finder bare d og beregner derefter roden?


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. november 2012 af peter lind

Der er ikke noget d indblandet i dette


Svar #8
04. november 2012 af uddipigen (Slettet)

Hmm...så forstår jeg alligevel ikke :(


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. november 2012 af peter lind

Du skal løse ligningen p(x) = 2*(x+3) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #10
04. november 2012 af mathon

 

 

     f(x) = 2(x+3)(x2-4x+5)   og   x2-4x+5>0


Svar #11
04. november 2012 af uddipigen (Slettet)

Så blev opgaven løst - den har godt nok drillet mig...tak for hjælpen :)


Svar #12
04. november 2012 af uddipigen (Slettet)

Kan det passe at man bare skal se bort fra 2 tallet der står udenfor parentesen? så det ene nulpunkt =-3 :)


Brugbart svar (0)

Svar #13
04. november 2012 af peter lind

ja. Et produkt af faktorer er 0 hvis den ene af faktorene er 0. 2 er åbenlyst ikke 0, så den anden faktor må være 0


Svar #14
04. november 2012 af uddipigen (Slettet)

Super :) Så forstod jeg endelig hele opgaven! Tak for hjælpen, og unskylder at jeg lige skulle have det et par gange for at forstå det ordentligt :)


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.