Matematik

Bestem integralet

05. november 2012 af fedtmule6 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Bestem integralet:

 

∫(((2x)/(x^(2)+1)),x,0,1)

 

Jeg kan slet ikke finde ud af det,

Jeg har:

t=x^2+1

dt/dx=2x

 

Hjælp hjælp hjælp, jeg er helt fortabt ved substitution!


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2012 af mathon

             

                t = x2+1

               dt = 2xdx


      ∫ (2x / (x2+1))dx = ∫ (1 / (x2+1))2xdx  = ∫ (1 / t)dt = ln|t| + k = ln|x2+1| + k

                   

 


Svar #2
05. november 2012 af fedtmule6 (Slettet)

Jeg forstår ikke helt hvad du gør, ved substitution plejer jeg at finde t, derefter dt/dx og afslutningsvis dt=dx

fx. t=5x

dt/dx=5

1/5dt=dx

kan du hjælpe mig med, hvad tredje trin (1/5dt=dx i eksemplet) bliver i ovenstående, for så tror jeg godt at jeg kan løse og forstå det:-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2012 af mathon

 

                             dt/dx = d(x2+1)/dx = 2x

                             dt = 2xdx


Svar #4
05. november 2012 af fedtmule6 (Slettet)

og hvad er dx så?


Svar #5
05. november 2012 af fedtmule6 (Slettet)

jeg har fundet ud af det, tusind tak


Skriv et svar til: Bestem integralet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.