Matematik

To funktioner f og g er givet ved: f (x) = 2x og g(x) = x2 − 3

07. november 2012 af Basseluft (Slettet) - Niveau: B-niveau

To funktioner f og g er givet ved: f (x) = 2x og g(x) = x2 − 3
a) Bestem regneforskriften for den sammensatte funktion f o g .
b) Beregn desuden differentialkvotienten for den sammensatte funktion f o g .

a = (fog) = f(g)(x)) = f(x^2-3) = x^2-3+2x = x^2 -1x

Er det forket? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2012 af nielsenHTX

ja

(f o g)(x)=f(g(x))=f(x2-3)=2*(x2-3)=2x2-6


Svar #2
07. november 2012 af Basseluft (Slettet)

Super havde helt glemt det 2 :)

Hva så med b? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2012 af nielsenHTX

#2 du kan jo kalde (f o g)(x)=h(x)

så h(x)=2x2-6 find h '(x).


Svar #4
07. november 2012 af Basseluft (Slettet)

Så 

h(x) = 2x2-6 

Så skal jeg finde f og g og f mærke og g mærke?:)


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. november 2012 af nielsenHTX

#4 det er der ingen grund til du ved jo at (f o g)(x)=2x2-6

(2x2-6)'=...


Svar #6
07. november 2012 af Basseluft (Slettet)

Kan slet ikke få det til at hænge sammen :( 


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. november 2012 af nielsenHTX

#6

(a·xn)'=n·a·xn-1            hvor a og n er konstanter.

 ((f o g)(x))'=(2x2-6)'=4x


Skriv et svar til: To funktioner f og g er givet ved: f (x) = 2x og g(x) = x2 − 3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.