Matematik

bestem afsætningen

07. november 2012 af Virtuelmanager (Slettet) - Niveau: B-niveau

Dækningsbidraget for en vare er givet ved funktionen D med
forskriften
D(x) = x · (−x + 10), x ≥ 0
 

hvor x er afsætningen. Bestem de to værdier af afsætningen x der giver et
dækningsbidrag på 0.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Løs ligningen

D(x) = 0 .

Ligningen er allerede faktoriseret. Benyt nulreglen.


Svar #2
08. november 2012 af Virtuelmanager (Slettet)

Er det her så løsningen

 

D(x) = x*(-x+10) = 0
x = 0 eller –x+10 = 0
x = 0 eller 10 = 0
L = [0,10]


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det er næsten rigtigt. Man skriver "x = 10", ikke "10 = 0" .

Det er forkert at skrive L = [0,10] . Det er ikke ethvert tal i intervallet [0,10], der er løsning, men kun de to tal 0 eller 10. Man skriver så

L = {0 , 10}


Svar #4
08. november 2012 af Virtuelmanager (Slettet)

Super mange tak :)


Skriv et svar til: bestem afsætningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.