Matematik

logaritmer med ligning

07. november 2012 af ebae (Slettet) - Niveau: B-niveau

lnx + ln(x+2) = 3*ln2

3*ln2 = ln6

så der står

lnx + ln(x+2) = ln6

x +(x+2) = e= 6

så vi har :
x + (x+2) = 6   
x + x = 6 -2
2x = (6-2)
x = (6-2)/2
x = 2

 

er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2012 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#0

Du skal benytte regnereglerne for logaritmer korrekt. Det er ikke korrekt, at

lnx + ln(x+2) = ln(6)

fører til

x + (x+2) = e6 = 6

At e6 = 6 er noget vrøvl. Når man tager ex på hver side, skal man gøre det på hver side i ligningen.


Svar #3
07. november 2012 af ebae (Slettet)

hov, har vist regnet forkert

der skal vist stå

lnx + ln(x+2) = ln8

x(x+2) = 8

x = 8/(x+2)

 

så sidder jeg fast :/


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, det er korrekt. Ligningen

x(x+2) = 8

er jo så en 2.-gradsligning i x, som du kan løse på sædvanlig vis.


Svar #5
07. november 2012 af ebae (Slettet)

når så

x2+2x -8 = 0 


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Når så hvad?


Svar #7
07. november 2012 af ebae (Slettet)

så skal man vel finde d, osv. 


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Ja, man skal løse 2.-gradsligningen. Det kan gøres ved at beregne ligningens diskriminant d, osv.


Brugbart svar (1)

Svar #9
07. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Ja, man skal løse 2.-gradsligningen. Det kan gøres ved at beregne ligningens diskriminant d, osv.

Man skal her huske, at den oprindelige ligning skal være opfyldt. Det vil sige, at man skal kunne tage ln() af både x og x+2, så der skal gælde

x > 0 og x+2 > 0 , dvs x > 0.


Svar #10
07. november 2012 af ebae (Slettet)

er x = 2 og x = -4  ?


Brugbart svar (0)

Svar #11
07. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#10

Nej. Genlæs det sidste, jeg skrev i #9.


Svar #12
07. november 2012 af ebae (Slettet)

ok, så x=2


Brugbart svar (0)

Svar #13
07. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#12

Ja.


Skriv et svar til: logaritmer med ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.