Matematik

ln(4x) − ln(x −1) = 2ln(3)

07. november 2012 af Basseluft (Slettet) - Niveau: B-niveau

Skal regne ln(4x) − ln(x −1) = 2ln(3) 

ln (a) - ln(b) = ln(a/b) så 

ln(4x/x-1)=2ln(3)
ln(4x/x-1)=ln(9)
 4x/x-1 = 9
4x/x-1-9=0

a = 4 b = -1 c = -9

er det rigtig som jeg gør?  så skal jeg bare finde d = b^2-4ac ... o.s.v....

 


Svar #1
07. november 2012 af Basseluft (Slettet)

?


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. november 2012 af peter lind

Nej. Du mangler nogle parenteser Der skal stå 4x/(x-1)   Sæt de parenteser og gang derefter med x-1


Svar #3
07. november 2012 af Basseluft (Slettet)

Kan ikke lige se hvad du menere? hvor skal jeg gange med x-1 ? efter 4x/(x-1) eller?


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. november 2012 af hbhans (Slettet)

Jeg tror du har misforstået opgaven. Du skal bruge logaritmereglerne "omvendt" således:

venstre side: ln(4x) - ln(x-1) = ln((4x)/(x-1))

højre side    : 2ln(3) =ln(32)

Herved får du 2 logaritmer som skal være lige store; men så må argumenterne være lige store, hvilket giver en ligning til bestemmelse af x.


Svar #5
07. november 2012 af Basseluft (Slettet)

4x/x-1-9=0 er vel det samme som du skriver? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. november 2012 af peter lind

Nej. Det skal være 4x/(x-1)-9 = 0       gang nu med x-1


Svar #7
07. november 2012 af Basseluft (Slettet)

Så 4x-9=0 ?


Brugbart svar (1)

Svar #8
07. november 2012 af mathon

                    ln(4x) − ln(x −1) = 2ln(3)      x>1

                    4x / (x-1) = 9         

                    4x  = 9(x-1)

                    4x  = 9x - 9

                    9  = 5x

                    x = (9/5) = 1,8
           


Svar #9
07. november 2012 af Basseluft (Slettet)

Tak nu fattede jeg os hvad der skete :)


Skriv et svar til: ln(4x) − ln(x −1) = 2ln(3)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.