Matematik

f'(x) vha. tre trinsreglen

08. november 2012 af nanna35 (Slettet) - Niveau: A-niveau
Der er givet funktionen f(x)=5x^2-3x-2

a) beregn f'(x) vha. tre trins reglen?

b) beregn f'(-5)?

please hjælp :-)!

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2012 af peter lind

Du skal beregne  (f(x+h)-f(x))/h   og derefter finde grænseværdien for h ->0


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. november 2012 af Yusuf123 (Slettet)

tretrinsreglen laver jeg senere.

Men f'(-5) =
Du kender punktet x som er -5

Så det du foretager dig, er bare at indsætte -5. x

Men fordi det er f'(-5)

Diff. f(x)

indsæt derefter -5 istedet for x.

altså f'(-5) = 10*5 osv.....

 


Svar #3
08. november 2012 af nanna35 (Slettet)

- jeg kender godt hvad trettinsreglen går ud på, jeg forstår bare ikke hvordan jeg skal løse f'(x) udfra f(x)=5x^2-3x-2 vha. tretrinsreglen, kan i måse vise mig det?

- og det med at løse f'(-5) forstod jeg ike helt :-( men mener min matematik lærer sagde, at jeg ikke kunne løse den, før jeg habde løst den anden.. ?

men tak fordi at i vil hjælpe!

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. november 2012 af peter lind

I formlen i #1 i tælleren skal du skrive funktionsudtrykket for f(x) med x erstattet af x+h derfra skal du så fratrække selve funktionsudtrykket.


Svar #5
08. november 2012 af nanna35 (Slettet)

tak for hjælpen, men jeg forstår det fanme ikke :-( er nok lidt dum..

Brugbart svar (0)

Svar #6
08. november 2012 af nielsenHTX

#5

se fil

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Svar #7
08. november 2012 af nanna35 (Slettet)

tusind tak for hjælpen

er f'(-5) så: -5*10-3 eller? :/

Svar #8
08. november 2012 af nanna35 (Slettet)

og hvad gør jeg hvis de ber mig om at løse ligningen, både:
f(x)=0
og f'(x) =0 - hvilke tal skal jeg bruge til at sætte ind i ligningen ud fra det jeg har beregnet mig frem til før?? :-)

Skriv et svar til: f'(x) vha. tre trinsreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.