Matematik

Differentiation af produkter hjælp!

08. november 2012 af johannehanse (Slettet) - Niveau: A-niveau

Udregn ved hjælp af blyant og produktregel de afledede funktioner for nedestående funktioner: 

a) f(x)=3xe

Vil I hjælpe mig med denne ene opgave, jeg skal bare se hvordan fremgangsmåden er, så kan jeg selv regne resten. 

 

På forhånd tak for hjælpen. :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt reglen for differentiation af et produkt

(g(x)·h(x))' = g'(x)·h(x) + g(x)·h'(x)

(3x·ex)' = (3x)'·ex + 3x·(ex)' = ...


Svar #2
08. november 2012 af johannehanse (Slettet)

#1 Kommer det så til at se sådan ud: 

 

f '(x)=(3x)' *(ex)+f(3x)*(ex)' ??? 

 

Skal jeg gøre noget efterfølgende?? :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, du skal jo fortsætte, hvor jeg slap i #1, med at differentiere de to funktioner i produktet.

(3x)' = ...

(ex)' = ...

og så indsætte dette i den samlede funktion.

NB. Det skal ikke være ...+f(3x)*... på højre side. Se #1.


Skriv et svar til: Differentiation af produkter hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.