Matematik

Differentiation af produkter!

08. november 2012 af johannehanse (Slettet) - Niveau: A-niveau

Udregn ved hjælp af blyant og produktregel de afledede funktioner: 

a) f(x)=3xe

Indtil videre er jeg nået frem til dette, hvad skal jeg gøre efterfølgende? 

h '(x)=(3x)' *(ex)+(3x)*(ex)'

 

På forhånd tak for hjælpen. :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

hvad er (3x) ' `?  det er jo bare 3 og hvad er (e^x)' , det er den selv.


Svar #2
08. november 2012 af johannehanse (Slettet)

Jeg skal jo bruge produktregnereglen, som lyder på: h'(x)=f '(x)*g(x)+f(x)*g'(x)

Nu skal jeg bare vide, hvordan jeg kommer videre.


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. november 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

Du har jo allerede gjort det. Du skal bare bytte parantesen (3x)' ud med et tretal og (ex) ' med ex


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. november 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

f(x) = 3x • ex

f '(x) = (3x)' • ex + 3x • (ex)' = 3 • ex + 3x • ex  = 3ex • (x+1)

 


Svar #5
08. november 2012 af johannehanse (Slettet)

#4 Men hvorfor bliver det (x+1) 


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. november 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

              f '(x) = 3ex + 3ex • x

                      3ex sættes uden for en parantes

                               f '(x) =  3ex • (1 + x)


Svar #7
08. november 2012 af johannehanse (Slettet)

Okay tak. :-) 


Skriv et svar til: Differentiation af produkter!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.