Matematik

sjov matematik men svær

09. november 2012 af LLLLLLLLLLLLLLLL - Niveau: A-niveau

Hvor er fejlen!?

-20 = -20

16 - 36 = 25 - 45

42 - 4*9 = 52 - 5*9

42 - 4*9 + 81/4  = 52 -5*9  + 81/4

42 - 2*4 * (9/2) + (9/2)2  = 52 - 2*5* (9/2)  + (9/2)2

(4- 9/2) * (4-9/2)  = (5 - 9/2) * (5- 9/2)

(4- 9/2)2 = (5- 9/2)2

4 - 9/2 = 5 - 9/2

4 = 5

0 = 1


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2012 af Singlefyren (Slettet)

fejlen er ml. 4. og 3de sidste linje.

Hvis du tager et negativt tal og opløfter i 2.nd får du et positivt tal. Tager du kvadratroden af dette er det positivt. Husk at en 2.gradligning har 2 løsninger: plus og minus!


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. november 2012 af Singlefyren (Slettet)

Den negative løsning - (4 - 9/2) = 5 - 9/2  opfylder ligningen.


Skriv et svar til: sjov matematik men svær

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.