Matematik

overføringsfunktion og stationær svar

09. november 2012 af teamwork (Slettet)

jeg har fundet  overføringsfunktionen til en diff lign til:  H(s)= 1/(s^2+s-2)

jeg skal nu finde det stationære svar når u(t) =exp(2t) og når u(t)=exp(2it) og når u(t) = cos(2t)

i den første har jeg fundet at den givet 1/4 exp(2t)

men den anden og 3. er jeg ikke helt med. finder jeg H(2i) i den anden  ?

og hvad med den tredije?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Jeg går ud fra, at der er tale om en differentialligning af formen

L[u(t)] = y(t)

hvor u(t) kaldes input, og y(t) kaldes output (svar), og hvor her overføringsfunktionen er

H(s) = £(y(t)) / £(u(t))

hvor £ står for Laplacetransformationen. Man får derfor Laplacetransformationen af svaret ved at beregne
H(s)·£(u(t)) , og man skal så transformere tilbage igen for at få svaret selv.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. november 2012 af hbhans (Slettet)

Hvis du bruger # 1 og downloader følgende tabel bliver det hele nok noget lettere:

http://tutorial.math.lamar.edu/pdf/Laplace_Table.pdf

Det hjælper sikkert at dekomponere H(s).


Skriv et svar til: overføringsfunktion og stationær svar

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.