Matematik

Formel til beregning af x ud fra a,b og y

09. november 2012 af FrederikkeFrederikke (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle rare mennesker! :-)
 

I min opgave skal jeg finde en formel til beregning af x ud fra a, b og y ved både lineær vækst, eksponentiel vækst og potens vækst.

Er der nogen der kan give mig en hjælpende hånd?

Mvh Frederikke


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. november 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

Lineær vækst

                    y = a • x + b

                    x =( y - b ) / a

 

Eksponentiel vækst

                    y = b • ax

                    y / b = ax

                    ln (y / b) = ln (ax)

                    ln (y / b) = x • ln (a)

                    x  = ln (y / b) / ln (a)

 

                     

                 

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

For potensvækst har man

y = b · xa ,

hvoraf

xa = y / b ,

og dermed

x = (y/b)1/a


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

       ..ja jeg glemte lige at skrive det :)


Skriv et svar til: Formel til beregning af x ud fra a,b og y

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.