Matematik

Opstille en differentialligning

10. november 2012 af 215 (Slettet)

Jeg har her et forsøg med fjeder med dæmpning.. hvor jeg har opstillet denne ligning

ma = -kx-bv

hvor jeg ønsker at opstille en diff. ligning, hvor kraften af er bestemt vha. aceelerationen..

ligningen ikke så givet ved 

a= -kx-bv/m ?

 

men er dette er så en homogen løsning eller partikulær.. og hvordan kan jeg benytte  at jeg ved hvad udgangshastigheden, til at kunne beregne partikulærer løsning.  er osv. 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. november 2012 af peter lind

Du mangler parenteser.

Differentialligningen får du ved at erstatte a med d2x/dt2 og v med dx/dt


Svar #2
10. november 2012 af 215 (Slettet)

hvad hvis vi kun ønsker ligning kun for dæmpningsledet vil diff lignignen være 

dv/dt=bv/m, eller dv/dt = bv(t)/m

 

Jeg ved nemlig at til tiden 0 starter funktionen med en bestemt hastighed, men hvordan kobler man dette til?


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. november 2012 af peter lind

ja bortset fra at du mangler et minus tegn

Startbetibgelserne bestemmer blot integrationskonstanterne i løsningerne til differentialligningen


Skriv et svar til: Opstille en differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.