Matematik

linær sammenhæng mellem x og y

10. november 2012 af Nero3 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg er gået i stå håber i kan hjælpe! 

Betrakt følgende datapunkter, afbind dem i et k-system. Er der en linær sammenhængmellem x og y?begrund svaret hvis der er, så skal forskriften for sammenhængen bestemmes. 

Jeg har indsat dem i et K-system a: er en retlinje b: er ikke ret og C: er en ret linje men jeg forstår ikke hvordan skal forskriften for sammenhængen bestemmes. 

 

a:         x  -2    0       1          5

         y     18  10      6       -10

 

B:        x     2     5        6       9

           y     11  18      19    25

 

c:      x        1    3       11  17

         y         4    9    29   44

 

På forhånd tak! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2012 af peter lind

Hvis der kendes 2 punkter på en linje kan ligningen for linjen y=ax+b bestemmes af a =Δy/Δx og b= y1-ax1 hvor (x1, y1) er en af de kendte punkter


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. november 2012 af hbhans (Slettet)

Eksempelvis for a)

Linien går gennem punkterne (-2,18) og (0,10). Den rette linie gennem disse to punkter har ligningen

(y-18) = (18-10)/(-2-0)*[(x-(-2))] ≡ y =-4x + 10

Så kan man ved indsættelse se om de øvrige punkter ligger på linien


Svar #3
10. november 2012 af Nero3 (Slettet)

Tusind tak for svaret, det var en stor hjælp :D :D 

God weekend 

 


Skriv et svar til: linær sammenhæng mellem x og y

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.