Fysik

kan kræfter måles uafhængigt af F=ma

11. november 2012 af aaaa202 (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg kom til at tænke over en logik i klassisk mekanik, som jeg synes virker lidt cirkulær. Hvis vi antager at en kraft kun kan måles ved at måle på den partikels acceleration, som kraften virker på, så virker det som om at vi definerer en kraft ud fra Newtons anden lov. Men det tvinger jo spørgsmålet: Kunne man så ikke lige så godt have valgt alle mulige andre former af newtons anden lov: For eksempel F=mdx/dt og så bare have justeret sine udtryk for kræfterne derefter?


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. november 2012 af peter lind

Det kunne man sikkert; men det er et spørgsmål om hvad der er praktisk og hvad man rent umiddelbart opfatter som kraft. Det kunne for eks. være defineret ud fra spændningen i fjedre eller tyngdekraften her på jordens overflade.


Skriv et svar til: kan kræfter måles uafhængigt af F=ma

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.