Matematik
noget hjælp! fatter hat!
20. september 2005 af
simon2730 (Slettet)
jeg har de her tre opgaver som jeg fatter minus af, håber nogle kan hjælpe:
1) Beskriv ud fra nedenstående tabel, hvorledes Y afhænger af X, og bestem hvis det er muligt en variabelsammenhæng :
X -6 -2 3 6 15
Y 11,93 5,81 -1,84 -6,43 -20,2
2) Bestem i hvert af følgende tilfælde en ligning for den rette linje, som går gennem punkterne A og B
A) p(2,1) og Q(10,5)
B) P (-32,12) og Q (7,50)
C) P(-12,-11) og Q(15,-39)
3) Bestem ved hjælp af følgende tilfælde en ligning for den rette linje, der bedst muligt beskriver beliggenheden af punkterne i nedenstående tabel:
X -4 2 5 10
Y -3 3 9 8
1) Beskriv ud fra nedenstående tabel, hvorledes Y afhænger af X, og bestem hvis det er muligt en variabelsammenhæng :
X -6 -2 3 6 15
Y 11,93 5,81 -1,84 -6,43 -20,2
2) Bestem i hvert af følgende tilfælde en ligning for den rette linje, som går gennem punkterne A og B
A) p(2,1) og Q(10,5)
B) P (-32,12) og Q (7,50)
C) P(-12,-11) og Q(15,-39)
3) Bestem ved hjælp af følgende tilfælde en ligning for den rette linje, der bedst muligt beskriver beliggenheden af punkterne i nedenstående tabel:
X -4 2 5 10
Y -3 3 9 8
Svar #1
20. september 2005 af Rasmus.p (Slettet)
1: Brug lommeregnerens statestik funktion?
2: hældningen a findes med formlen
a=(y_1-y_2)/(x_1-x_2) fx a_A=(5-1)/(10-2)=1/2
Indsæt et af punkterne.
Fx A: y=a(x-x_0)+y_0
dvs. A: y=1/2(x-2)+1=1/2*x, der opfylder at p og q E y.
2: hældningen a findes med formlen
a=(y_1-y_2)/(x_1-x_2) fx a_A=(5-1)/(10-2)=1/2
Indsæt et af punkterne.
Fx A: y=a(x-x_0)+y_0
dvs. A: y=1/2(x-2)+1=1/2*x, der opfylder at p og q E y.
Svar #2
20. september 2005 af simon2730 (Slettet)
jeg har ikk nogen lommeregner der kan det der,.... den er ikk kommet endnu:S
Skriv et svar til: noget hjælp! fatter hat!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
