Matematik

Matematik Differentering

12. november 2012 af Mathon23 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har lavet en masse opgaver hvor jeg skal differentiere:

F(x) = 3x^-2 bliver til f´(x)= -6x

f(x) = x^8-6x^2+7 bliver til f´(x)8x +12x +7 

f(x) =5x+4x^-1 bliver til f´(x) = 5 + -4x

f(x) = 6 bliver til f´(x) = 0

f(x) = 4* sqrtx + 5x kunne ikke finde ud af den

f(x) = sin (x) + 8x bliver til f´(x)= cos(x) + x^8

 

Nogen der kan se på om de er blevet lavet rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2012 af mathon

                                   f(x) = 3x-2 bliver til f´(x)= -6x-3 = -6/x3

                                   f(x) = x8-6x2+7 bliver til f´(x) = 8x7 -12x

                                   f(x) = 5x+4x-1 bliver til f´(x) = 5 - 4x-2 = 5 - (4/x2)

                                   f(x) = 6 bliver til f´(x) = 0

                                   f(x) = 4√(x) + 5x = 2x-(1/2) + 5 = (2/√(x)) + 5

                                   f(x) = sin(x) + 8x bliver til f´(x) = cos(x) + 8


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Nu må du snart have fået lært, at det hedder differentiering. Lad være med at kalde en funktion F(x), når du mener f(x).

Det eneste, der er korrekt, er linien

f(x) = 6 bliver til f´(x) = 0

Resten er forkert. FInd de almindelige regler for at differentiere simple funktioner i din bog og benyt det så på disse funktioner.

 


Svar #3
12. november 2012 af Mathon23 (Slettet)

Tak for hjælpen Mathon :)


Svar #4
12. november 2012 af Mathon23 (Slettet)

Skal nok Andersen11


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. november 2012 af mathon

næstsidste linje

                                   f(x) = 4√(x) + 5x      f '(x) =  2x-(1/2) + 5 = (2/√(x)) + 5


Skriv et svar til: Matematik Differentering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.