Matematik

Hvordan finder jeg dybden i cylinderen?

13. november 2012 af josephinemarquard (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Jeg har en opgave i matematik som jeg har svært ved at løse. Jeg skal beregne dybden i cylinderen, men ved ikke hvordan jeg skal finde frem til det. De eneste informationer jeg har er:

- Radius: 2,25 m.

- Liter vand i cylinderen: 14.310 liter

- Omkreds: 14,14 m.

Ved virkelig ikke hvad jeg skal gøre. Please hjælp! Taaak :-)
 

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2012 af Source (Slettet)

 Vcylinder = π·r2·h, hvor h er dybden, og r er radius

         husk 1L = 10-3 m3


Svar #2
13. november 2012 af josephinemarquard (Slettet)

Men hvordan finder jeg frem til hvad h(dybden) er? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. november 2012 af 123434 (Slettet)

Isolerer H


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. november 2012 af PeterValberg

kan omskrives til:

Indsæt de kendte værdier:

V = 14310 liter = 14,31 m3

Radius r = 2,25 m

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
04. december 2012 af josephinemarquard (Slettet)

Mange tak :-)


Skriv et svar til: Hvordan finder jeg dybden i cylinderen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.