Matematik

Afbildning af punkter ud fra stedvektorer

13. november 2012 af Guardiola (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har det problem at jeg ikke rigtig kan forstå opgaveformuleringen på dette spørgsmål:

"Afbild de punkter, der har følgende stedvektorer: r (-3), r (-2,5), r (0), r (1), r (2,5)."

Der er en vektorpil over r'erne, som ikke kan ses!

Men forstår ikke helt hvordan jeg skal afbilde punkterne, da en stedvektor jo normalt ser ud som et almindeligt koordinat.

Håber nogle herinde forstår spørgsmålet.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Der er sikkert givet et vektorudtryk for vektorfunktionen r(t) i form af koordinatfunktioner

r(t) = [ x(t) , y(t) ] .

Derved kan man beregne vektoren r(t) med dens koordinater til de forskellige tidspunkter.


Svar #2
13. november 2012 af Guardiola (Slettet)

Altså det eneste andet som er angivet er selve vektorfunktionen:

r(t)=[t^2-4,  t^3-6*t+8]

Er det den som du mener er vektorudtrykket?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, lige præcis. Beregn vektoren r(t) til de forskellige tidspunkter ved at benytte den angive forskrift for vektorfunktionens koordinatfunktioner.


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. november 2012 af nielsenHTX

#2 ja det er det.

r(-3) betyder du skal indsætte t=-3 på t's plads i r(t).

r(-2,5) betyder ---osv.

hvordan du afbilder dem afhænder jo af hvilket CAS program i bruger eller om du skal tegne det i hånden.

men ja hvert punkt er en også en stedvektor.


Svar #5
13. november 2012 af Guardiola (Slettet)

Nåh okay.

Mange tak for svaret.:)


Skriv et svar til: Afbildning af punkter ud fra stedvektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.