Fysik

Elektriske felter m.v. hjælp..

14. november 2012 af NickHansen01 (Slettet) - Niveau: A-niveau

// ey.

 

Er der nogen, som kan hjælpe med med en eller flere af disse 5 opgvaver?
- Var fraværende i perioden, da det blev gennemgået på klasse. Så vil meget gerne ha' lidt hjælp til, at beregne opgaverne.

Har prøvet at udregne første opgave, men er lidt usikker på resultatet og skal bruge hjælp til de næste..
 

Ø3.1 - 7.44*1015 N?

 

mvh. Nick Hansen :-).

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

3.8 Benyt Couloms lov. Også for 3.10.

Kraftens størrelse er proportional med produktet af de to ladninger og omvendt proportional med afstandens kvadrat. Proportionalitetskonstanten er

ke = 1/(4πε0) = 8,988·109 N m2 C-2


Svar #2
15. november 2012 af NickHansen01 (Slettet)

ved du hvordan man kan løse de andre opgaver? 
- og vil du tjekke resultaterne på 3.8 & 3.10, om de korrekte?

 

mvh. Nick Hansen :-)


Svar #3
15. november 2012 af NickHansen01 (Slettet)

3.8 & 3.10.

Vedhæftet fil:3.08&3.10.png

Brugbart svar (1)

Svar #4
15. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

De tal du indsætter er jo helt ude i hampen i forhold til de opgivne størrelser. I opg. 3.8 er der tale om to ladninger på 0,63μC og -0,26μC i en afstand af 25cm. Så er det jo disse størrelser, der skal indsættes i Coulombs lov:

|q1| = 0,63μC = 0,63·10-6C ,

|q2| = 0,26μC = 0,26·10-6C

r = 25cm = 0,25m

|Fc| = 8,988·109 N m2 C-2 · 0,63·10-6C · 0,26·10-6C /(0,25m)2 = 0,0236 N

Sæt dig ind i betydningen af præfixer.

 


Skriv et svar til: Elektriske felter m.v. hjælp..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.