Matematik

funktioner og andre sager

15. november 2012 af dmha (Slettet) - Niveau: B-niveau

Der er givet en funktion f(x) = 6 *√x - 3x, x ≥ 0.

a) løs ligning f`(x) = 0.

b) bestem maksimum for f(x)

c) tegn grafen 

 

Er der nogle der kan hjælpe mig med denne opgave ???

Den skal laves uden hjælpemidler !


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Differentier funktionen f(x) og løs så ligningen f '(x) = 0 .


Svar #2
15. november 2012 af dmha (Slettet)

har ingen anelse omkring hvordan jeg differentiere og løser ligningen efterfølgende


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Så var det måske en ide at starte med at repetere de relevante afsnit i din bog, så du får en ide om dette.

Generelt kan man benytte reglen (xn)' = n·xn-1 .


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. november 2012 af hbhans (Slettet)

a)      f'(x) = 6* (1/(2√x) -3 =  3/√x - 3 = 3(1/√x - 1) = 0, hvoraf √x = 1 eller x = 1

b)    find f(1) og vis det er et maksimum

c)    tegn grafen; den har vandret  tangent for x = 1


Svar #5
15. november 2012 af dmha (Slettet)

OKay godt nok :D tak for det

men har prøvet at finde maksimum men det lykkes ikke. 

nogen der kunne vise mig hvordan man finder maksimum ? :D

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Man ser på foregnsvariationen for f '(x) , specielt fortegnsvariationen omkring hver løsning til ligningen
f '(x) = 0.

x-koordinater for lokale minima eller lokale maksima skal søges blandt løsningerne til ligningen f '(x) = 0 .


Svar #7
15. november 2012 af dmha (Slettet)

Tusind tak for den tid i har brugt på at hjælpe mig,

men jeg ved ikke hvad jeg skal gøre efterfølgende for at finde maksimum


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Du bør virkelig genlæse #3.

En funktion f(x) har et lokalt maksimum i x0 , hvis fortegnsvariationen for f '(x) omkring x0 ser ud som dette

f '(x)           +            0               -
--------------------------|------------------------>
x                              x0

Undersøg fortegnsvariationen for f '(x) omkring den fundne løsning til ligningen f '(x) = 0 .


Skriv et svar til: funktioner og andre sager

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.