Matematik

Matematisk korrekt?

16. november 2012 af miklovelka (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej derude, er lidt i tvivl om det er matematisk korrekt at skrive:  e^-0 = 1

Jeg ved på lommeregnen at det giver 1 ligesom e^0 = 1

Men jeg har udtrykket:   e^-cos(3/2*Pi)    hvor cos(3/2*Pi) = 0  

skal hellere skrive:    e^-cos(3/2*Pi) = e^cos(-3/2*Pi)  = e^0 = 1  ?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2012 af jihudsif (Slettet)

Hej, kan du hjælpe mig med noget kort? Dansk - 7 linjer?....


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det er da korrekt, at e0 = e-0 = 1 . Da cos(3π/2) = 0 , er det korrekt, at ecos(3π/2) = 1.


Svar #3
16. november 2012 af miklovelka (Slettet)

Jeg har aldrig stødt på udtrykket e^-0 derfor tvivler jeg nu om jeg skal skrive det i min afl. jeg har prøvet at google det men jeg får 0 sider frem. ingen bruger det derfor må det betyde at det ikke er matematisk korret.


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Der er jo ingen grund til at skrive e-0 , eftersom -0 = 0 , men det er da ikke forkert som et mellemresultat.


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#1

Lav din egen tråd i et relevant forum i stedet for ubehøvlet at bryde ind i en for dit spørgsmål uvedkommende tråd.


Svar #6
16. november 2012 af miklovelka (Slettet)

Ok takker for hjælpen, men håber ikke det trækker ned i bedømmelsen,  vil hellere vide det er en fejl nu end til eksamen. 


Brugbart svar (1)

Svar #7
16. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Der er da ikke noget forkert i at skrive e-0 = 1 , for det er jo korrekt.


Brugbart svar (1)

Svar #8
17. november 2012 af SuneChr

# 0

Funktionen  f(x) = e- x  er defineret for alle x ∈ R .

For x = 0   er  f(0) = e- 0  også meningsfuld. 


Skriv et svar til: Matematisk korrekt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.