Matematik

Ligning med 3 brøker ???

17. november 2012 af Wihi (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan løser man denne her ligning? 

1/2 +x/4 =x/12 

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2012 af SuneChr

Før alt, med x , over på venstre side og den halve over på højre.

Man husker, at skifte fortegn ved transfeer.

Benyt  1/4 = 3/12


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. november 2012 af exatb

lav fællesnævner for de tre brøker, så kan du se bort fra nævneren.


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. november 2012 af Kulka1 (Slettet)

Eller gang op med 12 for hvert led, så skal du bare løse ligningen med hele tal. 


Svar #4
17. november 2012 af Wihi (Slettet)

Ved ikke om jeg gør det rigtigt .... 

1/2 +x/4 =x/12

Jeg flytter tallene med x på den anden side og 1/2 på den anden side af lighedstegnet.. 

x/4 - x/12 = 1/2 

Derefter forstår jeg ikke hvordan jeg skal komme frem til x .

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. november 2012 af exatb

Første led forlænges med seks. Andet led forlænges med tre.

1/2 + x/4 = x/12

6/12 + 3x/12 = x/12

6 + 3x = x

x = -3


Skriv et svar til: Ligning med 3 brøker ???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.