Matematik
Logorithme funktioner
21. september 2005 af
nesmoht (Slettet)
Jeg har en Texas TI89, jeg ville gerne vide om det ikke findes en funktion som gør at man kan taste følgende, eks. log(8) med log-base 6?
Svar #1
21. september 2005 af fixer (Slettet)
Sammenhængen mellem en logaritmefunktion med grundtallet a>0, log_a(x) og logaritmefunktionen med grundtallet 10 (=log(x)), er
log_a(x) = log(x)/log(a)
Så det kan enhver lommeregner, der kan beregne titalslogaritmer.
log_a(x) = log(x)/log(a)
Så det kan enhver lommeregner, der kan beregne titalslogaritmer.
Svar #2
21. september 2005 af nesmoht (Slettet)
Ok, åh de kære logaritmefunktioner...
Tak for hjælpen.
Tak for hjælpen.
Svar #3
21. september 2005 af Epsilon (Slettet)
Eller for den sags skyld
log_a(x) = ln(x)/ln(a), a > 0 /\\ a != 1
Hvad enten lommeregneren er i stand til at beregne logaritmer til basen 10 eller til basen e, så kan den beregne log_6(8).
//Epsilon
log_a(x) = ln(x)/ln(a), a > 0 /\\ a != 1
Hvad enten lommeregneren er i stand til at beregne logaritmer til basen 10 eller til basen e, så kan den beregne log_6(8).
//Epsilon
Skriv et svar til: Logorithme funktioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
