Matematik

Ligning med ubekendte

19. november 2012 af velux5 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej SP-brugere/hjælpere

Jeg har fået denne opgave stillet i matematik, og har svært ved at få den løst. Er der nogen af jer som kan hjælpe mig med at løse den ifht hvilken metode som jeg skal bruge.

Om tallene x, y og z ved man, at: (x-y) / (y-z) = 10

Hvad er værdien af tallet: (x-z) / (y-z) = ?

 

På forhånd tak


Brugbart svar (2)

Svar #1
19. november 2012 af nielsenHTX

du kan fx sætte ?=a du skal så løse

(x-y) / (y-z) = 10 (I) og

(x-z) / (y-z) = a (II)

isolere z i (I) og indsæt det i (II) ved at reducer lidt kan du bruge (I) til at finde en værdi for a.

(jeg får at a=11)


Svar #2
19. november 2012 af velux5 (Slettet)

Tak for hjælpen, jeg har også fået a=11.

Havde prøvet en lignede metode, men den gav bare et udtryk med x og y, som jeg ikke mente var korrekt.


Brugbart svar (2)

Svar #3
19. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man kan også se direkte, at

(x-z) / (y-z) = (x - y + y - z) / (y-z) = (x - y) / (y-z) + (y-z) / (y-z)

                                                      = (x - y) / (y - z) + 1

                                                      = 10 + 1

                                                      = 11


Skriv et svar til: Ligning med ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.