Matematik

Hjælp til trigonometri

19. november 2012 af hamza97 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

 En eftermiddag kaster et 12 m højt hus en skygge på 20 m. hvor lang en skygge kaster naboens 16 m høje hus på samme tid?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Se på ensvinklede trekanter, eller betragt det som en opgave i forholdstalregning.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. november 2012 af mathon

 

                  16/S = (12/20)

                  S/16 = (20/12)

                  S/16 = (5/3)

                  S = (5/3)·16 = (80/3) = (81/3) - (1/3) = 27- (1/3) = 262/3


Skriv et svar til: Hjælp til trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.