Matematik

bestemmelse løsningsmænge

21. september 2005 af Mowsiii (Slettet)
jeg skal Bestemme løsningsmængden til

|2x - 2|


hvordan gør jeg dette, har svært ved det når det er minus. Har prøvet men det bliver bare noget værre rod!!

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2005 af fixer (Slettet)

Der gælder helt generelt at

|f(x)| < a, a > 0
<=>
-a

Jeg har set bort fra tilfældet a=0 da løsningsmængden i dette tilfælde er tom.

Det giver to uligheder at løse for at bestemme løsningsmængden. I nævnte tilfælde

-6

Kan du komme videre herfra ?

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. september 2005 af Rasmus.p (Slettet)

Bemærk notation: V er "eller", E er "tilhører" og [] er mængdetegn.

Det du gør, er at du siger, er, at når |f(x)|=6 så er f(x)=6 V f(x)=-6

Altså får du:

2x-22xx
x E ]-2,4[

Jeg håber ikke at det ser smadret ud efter det er blevet indsat...

Svar #3
21. september 2005 af Mowsiii (Slettet)

Oki, men er det så løsnings mængden??

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. september 2005 af fixer (Slettet)

Er du med på metoden på trods af at svaret er udleveret i #2 ?

Svar #5
21. september 2005 af Mowsiii (Slettet)

Ja, det er jeg, men ved ikke hvorfor jeg blev så forvirret af det der minus. Troede måske bare at det skulle ændre fortegn når jeg hævede de nummeriske tegn.

Skriv et svar til: bestemmelse løsningsmænge

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.