Matematik

Hjælp til matematik opg.

20. november 2012 af Lauholm (Slettet)

Nogle der kan hjælpe mig med denne opgave?

(2013)

http://books.google.dk/books?id=WSqLgvRuoskC&pg=PA80&lpg=PA80&dq=gyldendals+gymnasiematematik+b1+opgave+2013&source=bl&ots=UUv968dA-O&sig=KQ5DBhYHhw9Q0LwHvMYm-RVceIw&hl=da&sa=X&ei=qnerUPfRG8bHtAay3oGgCA&ved=0CCAQ6AEwAA#v=onepage&q=gyldendals%20gymnasiematematik%20b1%20opgave%202013&f=false

Resultaterne er:

a) Firma a: y=1.50x+695 Firma b: y=1.75x+550

b) Kører man mindre end 580 km, skal man leje hos firma B. Ellers skal man vælge firma A.

 

Jeg ved bare ikke hvordan jeg skal regne det ud.... Nogle der kan hjælpe.. :-)

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2012 af PeterValberg

Firma A:

1,5 kr/km samt 695 kr i "startgebyr" (grundpris)

da prisen for at leje bilen afhænger af de kørte km (samt grundprisen) er den pris, du skal give
i alt lineært afhængig af de kørte km

Den lineære model er:

f(x) = ax + b

hvor b er en konostant (startværdi om du vil)
og a er den tilvækst på f(x), du får når x forøges med 1

Overført på firma A's priser for leje af bil får du derfor:

f(x) = 1,5·x + 695

hvor x er antal kørte km (695 er grundprisen)
f(x) er den samlede leje (i kr.)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. november 2012 af PeterValberg

For at finde ud af, hvilket firma der er billigst, hvis du skal køre mindre end 580 km
burde du først undersøge, hvornår de koster det samme (hvilket er ved 580 km)
ved at sætte de to ligninger lig med hinanden og løse for x

1,5x + 695 = 1,75x + 550
....
....
.....
x = 580

Da du nu ved, at prisen er den samme, hvis du skal køre nøjagtigt 580 km kan man undersøge
(for hvert af firmaerne A og B) hvad det koster at køre en kortere strækning (fx 100 km)

A(x) = 1,5·100 + 695 = ?

B(x) = 1,75·100 + 550 = ?

Den laveste værdi er den billigste pris og dermed det firma, du bør vælge (hvis du skal køre mindre end 580 km)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
20. november 2012 af Lauholm (Slettet)

Mange tak :)


Skriv et svar til: Hjælp til matematik opg.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.