Matematik

Bestem f'(9), når f(x)=√x+3x

20. november 2012 af Danieeels1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hjælppppppppppppppppppppppppp!!!!!!!!!

hvis der er nogle der er villige til at hjælpe mig med dette????!!!!!


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. november 2012 af hbhans (Slettet)

f'(x) =  1/(2√x) + 3

Indsæt x = 9.


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. november 2012 af wes2

Du sætter 9 ind på x plads.
f(9)=√9+3*9

Og så differentiere du den bare :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. november 2012 af Yusuf123 (Slettet)

Ja Kemal...

Du skal starte med at diff.

Hvad er sqrt(x) når du diff.??

f'(x) = 1/sqrt(x) + 3

Når du har fundet det...

.. kan du også beregne f(9)

f'(9).. Her skal du bare indsætte tallet 9.

1/2sqrt(9) + 3

Benyt derefter tangentligningen..

= f '(9) (x - 9) + f(9)Fordi tangenten går gennem punktet (9,f(9))

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. november 2012 af Citizen (Slettet)

Er det så ikke, 1/(6) + 3 = 3,17


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. november 2012 af Yusuf123 (Slettet)

Men når du beregner f(9) skal du ikke sætte den i funktionen hvor den er dff.
Så det bliver

f(9) = 1sqrt(9) + 3*9


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. november 2012 af Yusuf123 (Slettet)

Du behøver nu heller ikke at finde tangenten i denne opgave..


Skriv et svar til: Bestem f'(9), når f(x)=√x+3x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.