Matematik

Bestem nulpunkter

20. november 2012 af geniushhx (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Alle

Jeg har fået stillet følgende opgave:

 

Funktion f har forskriften:

f(x)=1/3(x+2)(x+1)(x-2,5)

Beregn nulpunkterne for f

 

Jeg ved ikke helt hvordan jeg skal beregne dem, jeg kan godt se hvad punkterne er, både grafisk og bare kigge på ligningen, men jeg har brug for beregning, nogle der kan hjælpe vh. Jeppe


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2012 af aatgsue (Slettet)

Du skal bare løse for x.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. november 2012 af SuneChr

Går ud fra, de tre parenteser befinder sig i tælleren. I så fald skal du læse om "0-reglen" i lærebogen.

# 3 Jeg taler om nulreglen, der siger, at produktet er 0, når mindst én af faktorerne er 0.


Svar #3
20. november 2012 af geniushhx (Slettet)

hvad snakker du om?


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. november 2012 af grænseværdi (Slettet)

#3

 (1/3) • (x+2) • (x+1) • (x-2,5) = 0                 nulreglen benyttes

  x = -2 ∨ x = -1 ∨ x = 2,5                            "produktet er nul, når mindst en af faktorerne er nul"


Skriv et svar til: Bestem nulpunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.