Matematik

grafen for en eksponentiel aftagende funktion

20. november 2012 af o0MBA0o (Slettet) - Niveau: C-niveau

Mangler lidt hjælp til den her ??

 

Her under ses grafen for en eksponentiel aftagende funktion.

 

a)  Bestem halveringskonstanten
b)  Opstil en forskrift for denne funktion

Vedhæftet fil: Graf.gif

Brugbart svar (1)

Svar #1
20. november 2012 af PeterValberg

b = 6 er skæringspunktet med y-aksen (når x = 0)

Det ser ud til at når x = 3, så er y = 3 (det halve af y, når x = 0)
halveringskonstanten er derfor: T1/2 = 3

a kan bestemmes som:

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. november 2012 af grænseværdi (Slettet)

Hvis grafen for den eksponentielle udvikling
                          f(x) = b • ax
går gennem punkterne
                           (x1, y1) og (x2, y2)
kan a og b bestemmes ved:

                           a = (x2-x1)√ (y2 / y1)
og     

                                   y1
                           b = -----
                                   ax1

.. b kan også bestemmes grafisk, for ved x = 0 gælder:

        f(0) = b • a0 = b


Skriv et svar til: grafen for en eksponentiel aftagende funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.