Matematik

lineær sammen hæng?

21. november 2012 af charlie1111 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej med jer alle :) 

Jeg sidder med denne opgave og jeg ved ikke hvad jeg skal gøre:

 

Teoretiske overvejelser antyder, at sammenhængen mellem  v og  c er af formen: 

1/v = a*(1/c)+b             -                altså en lineær sammenhæng mellem 1/c og 1/v. 

.
Nedenstående skema indeholder en række målinger af c og v:


c: 137,0     99,5       67,6     26,2       13,6     10,0      7,9
v:  22,0       20,5      19,0      12,5        9,0       7,0        6,0

 

Lav en tabel, som viser sammenhængen mellem 1/c og 1/v
 

Jeg tror man gør således, men er i tvivl:

c:   1/137,0      1/99,5     osv. 

v:   1/22,0          1/20,5   osv.

 

På forhånd mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2012 af YesMe (Slettet)

Ja, du har gjort det rigtigt, men du kalder det noget andet, der skal skal ændres.

Da 1/c = c-1 og 1/v = v-1    så skriver man 

c-1:   1/137   10/995 .... 10/79

v-1:    1/22    10/205 .... 1/6  


Svar #2
21. november 2012 af charlie1111 (Slettet)

Mange tak :)

 

Næste spørgsmål et da:

 

Bestem konstanterne a og b

 

der har jeg lavet en lineær regression, på tabellen for 1/c og 1/v....... er det rigtigt ?

 

På forhånd mange tak :)


Svar #3
21. november 2012 af charlie1111 (Slettet)

Hvorfor er det egentlig (1/c og 1/v - modellen) lineær?


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. november 2012 af YesMe (Slettet)

Ja, du kan vel se

v-1(c) = ac-1 + b

y        = ax    + b     (y afhænger af x, eller ligesom y = f(x))

der minder om en alm. funktion , hvor x = c-1 , og y = v-1(c)

og enhver punkt kan være (x ; y) = (c-1 ; v-1(c)) i xy planen.


Svar #5
21. november 2012 af charlie1111 (Slettet)

arh.......... tak for hjælpen :)

 


Skriv et svar til: lineær sammen hæng?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.