Fysik

HJÆLP FYSIK :(

22. november 2012 af Julielin (Slettet) - Niveau: C-niveau

I denne opgave skal vi se på kroppens energiforbrug.
Der er tale om en kvindelig gymnasieelev på 16 år, som vejer 65 kg og måler 1.70 m.
Hvis pigen sover et helt døgn, bruger hendes krop energi i kJ svarende til E = a ? vægten + b ? højden + c
hvor a = 35, b = 1948 og c = 837 for en pige i den alder.
1) Hvor meget energi i kJ omsætter pigen i timen, når hun sover?
2) Udregn pigens effekt, når hun sover.


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. november 2012 af hesch (Slettet)

Jeg forstår ikke udtrykket:   E = a ? vægten + b ? højden + c

Er spørgsmålstegnene indsat af dig ?   Hvad står der i opgaven ?


Svar #2
22. november 2012 af Julielin (Slettet)

Ja det er en afl fra min lærer, sætter hele teksten ind så kan du se 

Energiforbruget for en gymnasieelev
I denne opgave skal vi se på kroppens energiforbrug.
Der er tale om en kvindelig gymnasieelev på 16 år, som vejer 65 kg og måler 1.70 m.
Hvis pigen sover et helt døgn, bruger hendes krop energi i kJ svarende til E = a *vægten + b * højden + c
hvor a = 35, b = 1948 og c = 837 for en pige i den alder.
1) Hvor meget energi i kJ omsætter pigen i timen, når hun sover?
2) Udregn pigens effekt, når hun sover.
Når man er vågen og laver forskellige fysiske aktiviteter, bruger man mere energi end hvis man sover.
Man kan udregne, hvormeget energi kroppen bruger, ved at tage sove-effekten og gange med en faktor, som afhænger med den fysiske aktivitet.
F.eks. hvis man går en tur, er faktoren 3.2. Dvs. at kroppen arbejder med en effekt på soveeffektet gange 3.2


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. november 2012 af hesch (Slettet)

Ok, så blev "?" til "*".   :)

Jamen så indsætter du bare:

E = a *vægten + b * højden + c = 35*65 + 1948*1,70 + 837 kJ/døgn

1)  Udregn nu enregi / time

2)  Effekt = Energi / tid,    Watt = J/s,   Husk:  1kJ = 1000J


Svar #4
22. november 2012 af Julielin (Slettet)

vil du ikke gør det for mig da jeg er helt lost!


Brugbart svar (1)

Svar #5
22. november 2012 af hesch (Slettet)

Hvis du udregner E, finder du E = 6424 kJ/døgn.

1)  Energi/time = (6424kJ/døgn) / ( 24 timer/døgn) = 268 kJ/time

2)  Effekt = 268 kJ/time / ( 60*60 sek/time ) = 0,0744 kJ/s = 74,4 J/s = 74,4 W


Svar #6
22. november 2012 af Julielin (Slettet)

tusind tak <3


Skriv et svar til: HJÆLP FYSIK :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.