Fysik

Bestem håndens effekt

23. november 2012 af Toothie13 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Halløj alle
kan i hjælpe mig med opgave 2? Jeg ved ikke hvordan eller hvilken formel jeg skal bruge.

a) ved et fysikforsøg anbringer en elev sin hånd i et stort termobæger, som er fyldt med 400g vand. Vandet er 18 °C til at starte med. Efter 2 minutter er temperaturen af vandet 20,4°C.


1. Hvor meget energi afgiver hånden til vandet?
E = m * c*?t
E = 0,4 kg * 4186 * (18 °C – 20,4 °C)
E = -4018,56 J


2. Bestem håndens effekt.

 

Mange tak på forhånd :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Effekten er det ydede arbejde (energi) divideret med den tid det tog, her 2 min .

Hånden afgiver en positiv mængde energi.


Svar #2
23. november 2012 af Toothie13 (Slettet)

Så det vil sige:

2. Bestem håndens effekt.
4018,56 J / 120 s = 33,488 J

- Mange tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Din enhed for effekten er ikke korrekt på højre side.

1 J/s = 1 W


Svar #4
23. november 2012 af Toothie13 (Slettet)

Så der skal stå?


Skriv et svar til: Bestem håndens effekt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.