Matematik

Problemregning matematik

24. november 2012 af Umuligt (Slettet)

Jeg sidder med en problemregning omkring golf. 3.4 volder mig problemer.

3.4: Hvor stor en del af kassens rumfang er udfyldt af de tre bolde?

Radius for en kugle er 21.5 og der kan være tre af dem i en kasse. kassens rumfang er 238,512. Jeg har gjort således

4/3*3,14*21,5 mm = 41,6 cm3

Da der er tre bolde, ganger jeg med tre: 41,6*3= 124,83 cm3

124,83/238,521=0,5233

0,5233*100=52,33

Er dette korrekt? Ser nemlig andre resultater andre steder?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2012 af SuhrB (Slettet)

Det ser fint ud.

Hvis du er i tvivl kan du ofte kigge på tallene og se om din % passer.

Rumfanget er rundt regnet 240, og kuglerne er 125. 

Et hurtigt bud er at kugler er en smule større end halvdelen af rumfanget i kassen (240/2 = 120)

Derfor må de ca. være lidt over 50%.

 

Det hjælper nogen gange hvis man er i tvivl, at gøre sig sådanne overvejeler. Men din metode er rigtig.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. november 2012 af mathon

hvis teksten er:

Radius for en kugle er 21.5 mm og der kan være tre af dem i en kasse med rumfanget er 238,512 cm3.
Hvor stor en del af kassens rumfang er udfyldt af de tre bolde?

                  rumudfyldt i procent = 52,4%                (har du ikke en π-tast på din lommeregner?)


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. november 2012 af mette48 (Slettet)

Kuglerne fylder 124,83/238,512 *100% ≈52,3%


Skriv et svar til: Problemregning matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.